Förutom komfort och övergripande stöd har vandringsskor extra funktioner som passar behoven hos seriösa idrottare, tillfälliga vandrare och fitnessvandrare. Generellt sett bör ditt val i promenadskor ha låga och stabila klackar och generösa tårum. När du handlar efter de bästa passande skorna, fokusera på funktion snarare än på formen och det är till din fördel om du har olika uppsättningar av gåskor för att möjliggöra dekompression efter allt det promenad. Skor måste ta en paus också.

Efter din fottyp bör du överväga var du ska ha dina skor. Går du på släta trottoarer eller grova vägar? Kommer du att gå på löpbandet? Är du på den tunga sidan? Ta också hänsyn till dessa saker:

– Skor för rörelsekontroll är för personer med extra vikt. Denna skottyp ger utmärkt stöd men har en tjockare, mer stabil häl. Dessa är vanligtvis tyngre och mindre flexibla.

– Stabilitetsskor är för personer med normala eller genomsnittliga fötter. Dessa skor har fantastiska kombinationer av dämpning och stöd.

– Dämpade skor ger extra komfort för personer med höga bågar. Höga valv har minimal kapacitet för stötdämpning, och därför krävs extra kuddstöd för att skydda fötterna från skador.

– Racewalking-skor är lätta och kan ta högre hastigheter men de är inte lika hållbara och erbjuder mindre stöd och stabilitet än andra gångskor.

– Gång- och vandringsskor utomhus är robustare än sneakers och erbjuder överlägsen dragkraft och skydd mot elementen.

Montering och material

Dina skor bör ha en bekväm passform och bör vara flexibla för att möjliggöra olika gångrörelser. Se till att du passar bra genom att köpa skor på eftermiddagen när dina fötter har svällt till sin bredaste storlek. Testa också skorna med sportstrumpor på eftersom dessa strumpor tar plats. Tänk på maskstilar om dina fötter svettas för mycket. Dessa är lättare och ger mer ventilation. För vått väder är promenadskor med vattentätt behandlat läder och syntetisk överdel perfekt.

Leave a Comment